'Zware sancties voor Super League-clubs: Extra Belgische club in Champions League'

'Zware sancties voor Super League-clubs: Extra Belgische club in Champions League'
Woensdag 21 april 2021 - 20:00   I   door Redactie

De Super League-affaire blijft keihard nazinderen. Het project is afgevoerd, maar de twaalf dissidente clubs mogen harde sancties verwachten. En daar kunnen Belgische clubs mee van profiteren.

Geen Super League dus, wél een hervorming van de Champions League. Maandag werd immers een nieuw format goedgekeurd dat ingaat vanaf 2024. En daar waren vier extra plaatsen voorzien in de groepsfase, waarvan twee voor 'historisch succesvolle' ploegen.

Die zouden dan gaan naar de twee teams die het hoogst stonden op de UEFA-ranking, maar zich in hun hun competitie niet hadden kunnen plaatsen. Een andere manier dus om meer topclubs naar de Champions League te loodsen.

The Guardian schrijft nu echter dat er grote druk is op de UEFA om die regel alsnog te schrappen. Als bijkomende straf. Die twee extra tickets zouden daardoor toegekend kunnen worden aan de kampioenen uit kleinere voetballanden die anders voorrondes zouden moeten spelen. 

Blijven presteren

Ook die zouden dan geselecteerd worden op basis van de UEFA-ranking. Op dit moment hoort België nog altijd bij, omdat het hoog staat op die ranking. Als de Belgische clubs de komende jaren dus blijven presteren komt er in 2024 mogelijk een extra rechtstreeks ticket voor de Belgische kampioen.

TAGS  I  Club Brugge  I  Antwerp  I  Anderlecht  I  KRC Genk  I  Standard  I  AA Gent

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024