Opvallend: "Dan ligt Weiler waarschijnlijk buiten"

Opvallend:
Donderdag 18 mei 2017 - 22:50   I   door Redactie

René Weiler heeft het toch maar mooi voor elkaar gekregen. De coach loodste Anderlecht voor het eerst in drie jaar naar de titel. Nochtans lag de Zwitser op een bepaald moment bijna buiten.

"Ik vergelijk het een beetje met Erik Gerets bij Lierse, dat in 1997 de titel pakte. Gerets kwam toe met een idee, is wel eens op zijn bek gegaan, maar zei: 'Als ik toch moet verliezen, dan op mijn manier'", vertelt Geert Foutré, journalist van Sport/Voetbalmagazine. 

"Weiler heeft dat ook. Bij de club werd soms raar opgekeken - het is niet altijd de ouderwetse Anderlechtstijl - maar Weiler is altijd consequent geweest en heeft dat systeem erin gekregen."

"Weiler is altijd rustig gebleven en heeft de steun gekregen van de club op een kritiek moment. Er is een moment geweest dat er met hem is gepraat: 'Nu moet je resultaat halen, anders ben je niet meer te handhaven'."

"Dat was vóór de match op Qabala, waar een penalty moest worden hernomen en er uiteindelijk niet inging. Verliest Anderlecht daar en overwintert het niet Europees, dan ligt Weiler daar waarschijnlijk buiten. In die zin heeft hij ook het zogenaamde kampioenengeluk gehad."

TAGS  I  anderlecht  I   weiler

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024

zaterdag 13 april 2024

vrijdag 12 april 2024