Kompany: "Misschien beter terug naar Anderlecht"

Kompany:
Donderdag 10 november 2016 - 09:30   I   door Redactie

Vincent Kompany is over heel Europa bekend. Uiteraard. Maar hij heeft ook nog een broer: François Kompany. Die werd zowaar periodekampioen met Roeselare in 1B.

Kompany wil nu eindelijk de stap zetten naar eerste klasse. "Ik hoop het, dit is een uitgelezen kans", zegt hij. "Mijn contract loopt na dit seizoen alweer af, maar naargelang mijn prestaties kan dat verlengd worden, mogelijk volgende maand al. Of ik het niveau heb? Als ik bovenin 1B mee kan, moet dat onderin 1A ook lukken. Zonder blessures had ik volgens mij allang in eerste klasse gespeeld. Toen ik zeventien was, viel ik bijna twee jaar uit."

"Gebeurde dat niet, dan had ik het tot de eerste ploeg van KV Mechelen geschopt. Ik werd hoog ingeschat: op mijn vijftiende was ik al basisspeler bij de beloften. Misschien was het anders gelopen als ik net als Steven Defour of David Hubert naar Genk was getrokken, dat weet je niet. Of terug naar Anderlecht, of naar Ajax, dat drie jaar lang polste. Maar naar het buitenland gaan, mocht niet van mijn vader. Net als Vincent moest ik eerst mijn diploma halen.”

TAGS  I  François Kompany  I   Anderlecht

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024