Acheampong vreest voor transfer om opvallende reden

Acheampong vreest voor transfer om opvallende reden
Zaterdag 15 oktober 2016 - 14:15   I   door Fabian Morren

Bij RSC Anderlecht is Frank Acheampong de laatste jaren uitgegroeid tot een belangrijke speler al is hij nooit een onbetwistbare basisspeler geweest. Hij was met z’n snelheid al een gesel voor heel wat verdedigers, maar hij behoudt vaak niet voldoende overzicht in de laatste fase.

Veel mensen zien hem dan ook als linksachter in plaats van linkerflankaanvaller. “Ik vraag Ivan Obradovic héél vaak wanneer hij weer topfit is”, is Acheampong nochtans eerlijk tegenover Het Nieuwsblad. ” Voor 90 minuten is het nog te vroeg, maar ik kom eraan, zegt hij. Ik bid dat hij snel weer linksback kan staan, zodat ik mijn normale positie kan innemen en weer meer kan scoren.” Hij doet het duidelijk niet graag en vreest ook voor een eventuele leuke transfer.

“Ik speel nog altijd niet echt graag op de linksback, maar oké. Door de vele blessures en veranderingen kwam ik er toch weer terecht. Soms moet je jezelf opofferen voor de ploeg. Ook al is dat niet makkelijk. Het loopt ondanks af en toe een foutje steeds beter, dat wel. Maar als de scouts in de tribune mij de ene match als linksback zien spelen en de andere match als linksbuiten, kan dat verwarrend zijn. Onze bondscoach dacht eerst zelfs dat ik van nature linksback was, omdat ik daar in de Champions League altijd speelde.”

TAGS  I  Frank Acheampong  I   Anderlecht

dinsdag 28 juni 2022

maandag 27 juni 2022

zondag 26 juni 2022

zaterdag 25 juni 2022