Nieuwe Antwerp-coach reageert na al het tumult

Nieuwe Antwerp-coach reageert na al het tumult
Zaterdag 12 november 2016 - 14:07   I  

Het rommelde nog maar eens bij Antwerp deze week. Trainer David Gevaert stapte op en topaanwinst Jordan Remacle moest opkrassen. Sadio Demba is nu de nieuwe hoofdtrainer.

“Ik ben erg blij om terug te zijn”, zei Demba, die in 2012 al eens assistent onder Dennis van Wijk was bij Antwerp, bij Gazet van Antwerpen. “Als een club als Antwerp je vraagt om hier te komen werken, dan doe je dat met veel plezier. Ik heb de eerste periode niet meegemaakt (hij coachte WS Brussel in de eerste amateurliga, red.), daar wil ik dus niet over praten. Maar in de tweede periode is het van moeten. De tweede periode is altijd moeilijker dan de eerste, want de ploegen kennen elkaar nu nog beter. Het wordt dus lastig voor iedereen, zeker voor Antwerp, maar de top is een must. De kern heeft talent genoeg, maar we zullen keihard moeten werken. We zijn er om samen de boel recht te trekken. Of we zullen blijven roteren? Wie goed speelt, blijft gewoon staan. En als Antwerp aan de top speelt, zullen we geen reden hebben om te veranderen.”

Demba zal worden bijgestaan door Jeffrey Rentmeister, die zo voor het eerst coach wordt. “De afhandeling van zijn amateurcontract is correct verlopen (Rentmeister speelde dit seizoen bij Sporting Hasselt, red.)”, zegt Yorik Torreele, de rechterhand van Patrick Decuyper. “Jeffrey ondertekende intussen een volwaardig arbeidscontract bij Antwerp. We wilden hem graag deze kans bieden.”

John Bico zal nu dus niet meer op de bank plaatsnemen, maar gewoon vanop de tribunes toekijken. “Ik ken John al lang, maar nu heeft hij een andere functie", legt Demba uit. "John staat boven ons, maar wij stellen de ploeg op en nemen de beslissingen."

TAGS  I  Antwerp  I   Sadio Demba

donderdag 8 december 2022

woensdag 7 december 2022

dinsdag 6 december 2022