Vandenbempt: "Dacht dat bondscoach gek was geworden"

Vandenbempt:
Zondag 13 november 2016 - 17:16   I   door Fabian Morren

Roberto Martinez verraste vriend en vijand door de 40-jarige Timmy Simons op te roepen. Sporza-journalist Peter Vandenbempt denkt daar anders over.

"Ik dacht er eerst ook anders over", zegt Vandenbempt op de website van Sporza. "Ik dacht ook dat de bondscoach gek was geworden. Maar eens die eerste emoties voorbij zijn, moet ik zeggen dat het gezien de situatie een vrij logische keuze is."

"Kabasele is gisteravond rond 20.30u uitgevallen op de laatste training voor de interland tegen Estland. Je moet weten dat de lijst met spelers die op het wedstrijdblad mogen staan om middernacht binnen moet zijn. Dan schiet er dus weinig tijd over."

"Niet alleen als centrale verdediger in een drie- of viermansdefensie, maar eigenlijk ook iemand die het niveau en de ervaring heeft. En je moet rekenen op iemand die wil komen in de wetenschap dat het maar is om te depanneren. Dan kom je bijna onvermijdelijk bij Timmy Simons uit, want die heeft natuurlijk een lange staat van dienst in de nationale ploeg."

"Het is inderdaad al ruim twee jaar geleden dat hij nog voor de Rode Duivels gespeeld heeft. Maar hij speelde recent in de Champions League wel nog op het hoogste niveau in het systeem dat Martinez wil spelen bij de nationale ploeg. In de wedstrijd tegen Leicester City deed hij dat overigens nog zeer goed ook."

zondag 4 december 2022

zaterdag 3 december 2022

vrijdag 2 december 2022