Courtois heeft heel duidelijke mening over Wilmots: "Ik zeg zoals het is"

Courtois heeft heel duidelijke mening over Wilmots:
Maandag 14 november 2016 - 22:57   I   door Redactie

Thibaut Courtois is in Extra Time nog eens teruggekomen op het EK. De Rode Duivels werden in de kwartfinales uitgeschakeld door Wales. De doelman haalde zwaar uit naar Marc Wilmots na afloop.

"Je hoort tegenwoordig vaak interviews waarin spelers zelfs zeggen dat het goed was terwijl het een slechte wedstrijd was. Dat snap ik niet. Ik zeg gewoon mijn mening en doe dat ook in de kleedkamer. Na eerdere wedstrijden tegen Italië, Finland en Wales in een 3-5-2-opstelling wisten we dat we het moeilijk hadden tegen dat systeem. Dan weet je toch dat je daarop moet trainen", aldus Courtois.

"Ik wilde Wilmots geen schop nageven. Maar het was ook niet van 'morgen nieuwe dag en we zien wel'. Ik heb Conte nu als coach bij Chelsea. Hij had met de Italianen de wedstrijd tegen België al vier weken voorbereid. Ik heb na Italië een gesprek gehad met Wilmots om het aan te kaarten. Na Hongarije - onze beste wedstrijd op het EK - waarschuwde ik ook al voor de komende wedstrijd tegen Wales. Ik wist dat dat weer moeilijk zou worden met hun systeem."

"Na de uitschakeling tegen Wales heb ik in de kleedkamer geroepen. Ik was kwaad. Ik ben dan gaan praten met Wilmots in zijn kleedkamer. Vincent Kompany heeft de groep nog toegesproken."

TAGS  I  Thibaut Courtois  I   Marc Wilmots  I   Rode Duivels

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024