Toch nog kritiek op Martinez: "Daar mag hij wel eens mee ophouden"

Toch nog kritiek op Martinez:
Dinsdag 15 november 2016 - 09:36   I  

Ondanks de knappe zege tegen Estland is nog niet iedereen helemaal tevreden over bondscoach Roberto Martinez. Hij maakte de laatste tijd dan ook een paar vreemde keuzes.

Volgens analist Eddy Snelders kunnen de Rode Duivels wereldkampioen worden, maar hij wil Martinez anders zien communiceren. "In potentie ja, maar dat hebben we nog niet bewezen', zegt Snelders bij De Standaard. "Tot nu toe was het in de moeilijkste omstandigheden net niet. Het is leuk om te zien dat we mooi voetbal brengen, maar de matige kwalificatiepoule is geen test. Wel mag Martinez eens ophouden met de underdog te spelen. Gibraltar of Estland indrukwekkend? Daar win je ook van als Hazard en De Bruyne, maar één been hebben. Je mag als bondscoach gerust eens zeggen dat wij ver boven dat niveau zijn en de gedoodverfde favoriet in de groep zijn."

Ook Eric Van Meir is voorzichtig optimistisch. "Uit de laatste wedstrijden blijkt dat de ploeg, elk jaar weer sterker en sterker wordt, zeker in balbezit. Dat heeft te maken met hun ontwikkeling. Een De Bruyne bijvoorbeeld steekt ongetwijfeld veel op van Guardiola. En de impact van assistent-trainer Thierry Henry mag niet worden onderschat: je merkt dat de aanvallers efficiënter en met veel vertrouwen spelen. Ze moeten wel hun lessen trekken uit de nederlagen op het WK en op het EK. Dat wil zeggen: nu niet te enthousiast zijn, maar pieken in Rusland."

TAGS  I  Roberto Martinez  I   Eric Van Meir  I   Eddy Snelders

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024