Van Holsbeeck is openhartig over Defour: "Het doet pijn"

Van Holsbeeck is openhartig over Defour:
Dinsdag 15 november 2016 - 09:53   I  

Bij Anderlecht loopt het nog niet helemaal zoals verhoopt. Dat weet ook algemeen manager Herman van Holsbeeck.

Van Holsbeeck maakt zich vooral zorgen om de lekken die in de media verschijnen. "Voor een coach is dat niet werkbaar. Wanneer hij een meeting organiseert met de spelers staat alles de dag erna in de kranten. Dat is een gigantisch probleem", vertelt hij in Sport/Voetbalmagazine. "Hij geeft het zelf toe: 'Ik probeer correct te zijn met iedereen, een bepaalde lijn aan te houden, maar het wordt mij moeilijk gemaakt.' In het Frans zeggen ze: les dés sont pipés. De teerlingen zijn gemanipuleerd. Vorig seizoen was het tien keer erger, maar René Weiler is dat niet gewend. Soms sta ik versteld hoe journalisten aan informatie geraken. Ik vraag mij dan af: hoe is dat in de krant geraakt aangezien we met vier de vergadering hebben bijgewoond? Wanneer ik die drie andere personen daarmee confronteer, heeft niemand het gedaan. Als ik een probleem heb met iemand op de club, dan roep ik hem in mijn bureau, doe ik de deur op slot en zeg ik vlakaf wat ik denk."

"Na de tweede plaats vorig seizoen hebben we als bestuur beslist om een grote kuis te houden. De meest intense make-over in mijn loopbaan als general manager. In principe moet je dan aan je supporters zeggen: we werken aan een project van drie jaar - veel andere clubs zouden het zo gedaan hebben. Op Anderlecht krijg je niet meer dan drie maanden. In zo'n korte tijdspanne eist het publiek overwinningen tegen de andere topploegen, een eerste plaats en Europees overwinteren in de Europa League. Dat is niet realistisch. Binnenskamers mag ik negatief zijn, naar de buitenwereld toe moet ik mijn club verdedigen. Hebben jullie liever dat ik een speler afkraak in de kranten? Neem nu Tielemans en Dendoncker: die voetballen met hoogtes en laagtes. Stanciu van hetzelfde. Die zal er pas na de winterstop doorkomen na een goede week vakantie in Roemenië. Dat geldt voor meer spelers. Het voetbal is niet goed en dat zien wij ook. Maar het is niet zo slecht als het wordt voorgesteld."

Het vertrek van Steven Defour ligt Van Holsbeeck duidelijk nog zwaar. "We zouden een boekje kunnen opendoen over de niet-nagekomen beloftes van spelers, maar dat doen we niet. Dit kan ik wel zeggen: we hebben gedurende twee jaar veel voor Steven gedaan. Het doet dus pijn als ik lees wat hij mij verwijt. Heb ik spijt van zijn transfer naar Anderlecht? Helemaal niet. Steven was de enige speler die we niet hadden mogen verkopen."

TAGS  I  Steven Defour  I   Herman van Holsbeeck  I   Anderlecht

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024