Waasland-Beveren wint degradatietopper, Westerlo verliest punten

Zaterdag 15 oktober 2016 - 22:37   I   door Redactie

Waasland-Beveren heeft drie belangrijke punten beet. De Waaslanders wonnen van Eupen. Ook Westerlo had reden tot vieren want het versloeg Sint-Truiden.

Waasland-Beveren – Eupen 4-2
43′ Marquet 1-0, 48′, 57′ Ocansey 1-1 en 1-2, 65′ Schrijvers 2-2, 67′ Demir 3-2, 72′ Schwartz 4-2
ROOD: 90+1′ Diallo (E)

Waasland-Beveren heeft de belangrijke degradatietopper tegen Eupen gewonnen. Marquet opende net voor rust met zijn eerste doelpunt ooit in de Jupiler Pro League de score.

De bezoekers zette de scheve situatie via Ocansey nog volledig recht. Waasland-Beveren gaf zich echter niet gewonnen en won uiteindelijk nog met 4-2.

Sint-TruidenWesterlo 2-2
27′ Fernandes 1-0, 41′ Acolatse 1-1, 69′ Ganvoula 1-2, 87′ Boli 2-2
ROOD: 90+2′ De Petter (W, 2x geel)

Ook Sint-Truiden tegen Westerlo was een wedstrijd onderaan de rangschikking. De Kemphanen gaven in de slotfase nog de zege uit handen.

Voor Sint-Truiden was de wedstrijd goed begonnen met een doelpunt van Fernandes. Westerlo vocht terug en scoorde nog voor rust de gelijkmaker. Ganoula bezorgde de thuisploeg zelfs een voorsprong. In de slotfase kon Boli nog de gelijkmaker scoren.