Yannick Ferrera doet verbluffende onthullingen over zijn passage bij Standard

Yannick Ferrera doet verbluffende onthullingen over zijn passage bij Standard
Woensdag 16 november 2016 - 10:42   I  

Yannick Ferrera heeft lang gezwegen over zijn ontslag bij Standard. Nu doet hij toch zijn boekje open over deze periode en haalt hij verwoestend uit naar de directie.

Ferrera besefte al heel vroeg dat de directie van Standard hem eigenlijk liever kwijt dan rijk was. "In juni, nog voor het hervatten van de trainingen", vertelt hij in Sport/Voetbalmagazine. "Ik stuurde mails naar de directie met heel precieze vragen, onder meer over de samenstelling van mijn technische staf. Logisch, toch? Geen antwoord... Van niemand. Ik vraag het nog eens en nog eens. Niks. Uiteindelijk krijg ik een telefoontje van Venanzi, amper drie dagen voor de trainingen begonnen. Ik vond het abnormaal dat men me zo lang in het ongewisse liet. En dat ik dan geen enkele inspraak had in de keuze van de fysiektrainer en de keepers- trainer, vind je dat niet een beetje vreemd?"

De huidige trainer Aleksandar Jankovic heeft nu ook veel meer kwaliteit ter beschikking, vindt Ferrera. "In de laatste uren van de transferperiode heeft Standard nog zes spelers aangetrokken. Dat wil dan toch zeggen dat het bestuur heel goed wist dat ik niet de middelen had om de doelstellingen te halen. Als ik het goed begrepen heb, is het doel van de voorzitter dit jaar toch de titel, niet? Oké. Ik geef je twee voorbeelden: Ishak Belfodil en Orlando Sá. Vandaag vormen zij de aanval van Standard. Ik moest soms Ryan Mmaee en Benjamin Tetteh samen opstellen. Dat is heel wat anders! Die hebben wel mogelijkheden, maar zijn nog niet rijp."

Ferrera voelde nog de steun van de spelers, maar het bestuur dacht daar duidelijk anders over. "Er waren er die mij in vertrouwen namen toen ik er nog coach was. Iemand vertelde me bijvoorbeeld: ‘Mijn makelaar heeft me gezegd dat je binnenkort ontslagen zult worden.’ Zoiets verzin je toch niet! Het helpt niet om een kleedkamer in de hand te houden wanneer je eigen bazen van de daken schreeuwen dat ze je gaan ontslaan. Samengevat: verzwak je ploeg, ondermijn de positie van je coach tegenover de spelers en de pers, ontsla hem als hij geen 15 op 15 haalt, versterk vervolgens je ploeg en laat de volgende coach ervan profiteren."

TAGS  I  Yannick Ferrera  I   Standard

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024