Van Acker: “Die periodetitel is onverwacht voor de buitenwereld, maar niet voor ons”

Van Acker: “Die periodetitel is onverwacht voor de buitenwereld, maar niet voor ons”
Woensdag 16 november 2016 - 15:35   I  

Roeselare is aan een ijzersterk seizoen bezig in 1B. De West-Vlaamse club haalde de eerste periodetitel binnen, maar daarmee is hun honger nog niet gestild: ze willen dolgraag promoveren naar 1A. Wij spraken met Thibaut Van Acker, ex-speler van Club Brugge en Cercle Brugge en momenteel sterkhouder op het middenveld bij Roeselare.

Roeselare eindigde vorig seizoen pas 9de en kon enkel in het profvoetbal blijven doordat WS Brussels geen licentie kreeg. Daardoor mocht Roeselare dit seizoen toch nog in 1B aantreden, terwijl dat normaal slechts voor de top acht van vorig seizoen was weggelegd. Toch komt het recente succes van Roeselare niet als een grote verrassing voor Van Acker. “Voor de buitenwereld is dat onverwacht. Dat begrijp ik volledig. Maar voor ons komt dit niet onverwacht. We hadden vanaf het begin van het seizoen een doelstelling en een ambitie en daar zijn we niet van afgeweken. We weten dat we enorm veel kwaliteiten hebben in de groep, met een mix van jonge spelers en ervaren spelers die in hun carrière toch al wat bewezen hebben. We begonnen dan wel slecht aan de competitie met 2 op 12, want het was even zoeken met al die nieuwe spelers. Maar uiteindelijk hebben we een reeks kunnen neerzetten en haalden we 28 op 30. Dan was het toch wel verdiend dat we die eerste periodetitel binnenhaalden.”

Er is dan toch wel heel wat moeten veranderen. “Ja, natuurlijk. In Roeselare hadden ze de voorbije jaren wat tijd nodig. Daar zijn ze zich bewust van. Met die grote competitiehervorming moet je echt wel wat kwaliteit binnenhalen om zeker in de top vier te eindigen. Dat was onze eerste doelstelling, zodat je de play-offs kan spelen met 1A. Nu hebben we iets meer met die periodetitel, maar dat wil ook niet zeggen dat we nu op onze lauweren moeten rusten. We willen ook volop voor die tweede periodetitel gaan. Dat zal niet evident zijn, iedere match zal afhangen van details.”

Van Acker kwam bij Roeselare terecht nadat zijn contract bij Cercle Brugge niet verlengd werd. “Ik heb daar drie jaar gespeeld. Er waren positieve en minder positieve momenten. Ik denk dat mijn verhaal daar een beetje ten einde was. Ik was einde contract, ze gingen mij een contractvoorstel doen want ook de trainer wilde dat graag om zo een sterke ploeg op te bouwen naar volgend seizoen toe. Over die verlenging heb ik uiteindelijk niets meer gehoord. Maar goed, ik denk dat je nu wel kan zien dat ik de juiste keuze heb gemaakt door voor Roeselare te kiezen. Ik heb een aantal opties overwogen, maar Roeselare bleef aandringen.”

Roeselare was niet de enige club die naar zijn diensten lonkte. Ook Westerlo en het Kroatische Hajduk Split hadden verregaande interesse. “Ja, ik heb een week bij Westerlo gezeten. Bob Peeters wou zien hoe het met mijn fysiek gesteld was aangezien tweede klasse toen al een tijdje stilstond. Fysisch was er geen probleem, maar uiteindelijk denk ik dat het de goede keuze was om voor Roeselare te kiezen. Met alle respect voor Westerlo, daar speel je waarschijnlijk ook tegen de degradatie. Bij Cercle had ik dat ook al meegemaakt. Op dat vlak had ik het wel even gezien. Ook bij Hajduk Split in Kroatië ben ik gaan testen, ja. Maar uiteindelijk is dat niets geworden. Ik heb het overwogen, maar ik heb besloten dat het niet het juiste moment was om naar Hajduk te trekken. Ze beloofden me Europees voetbal en dat zou dus een mooie uitdaging zijn geweest, maar die enkele dagen dat ik daar was heb ik besloten het niet te doen.”

Van Acker speelde jarenlang bij Club Brugge, eerst bij de jeugd en daarna bij de eerste ploeg. Is ooit terugkeren een optie? “In voetbal weet je nooit. Ik volg nog elke wedstrijd van Club Brugge, ik heb daar tenslotte gezeten van mijn vijf jaar tot mijn 21e. De club zit nog in mijn hart en ik wens ze het beste, maar voor mij is het nu gewoon belangrijk goed te spelen en dan krijg je de kans nog om stappen te zetten. Daar maak ik mij niet druk in. Het is aan mij om mijn best te doen en zoveel mogelijk voor de ploeg te doen.”

Intussen is Roeselare al aan de terugronde begonnen. Vorig weekend werd het 1-1 tegen Tubeke. Hoewel Van Acker zijn eerste doelpunt van het seizoen scoorde, draaide de wedstrijd toch uit op een teleurstelling. Tubeke kon immers nog een halfuur standhouden met een man minder. “We waren vrij goed begonnen aan de wedstrijd en creëerden enkele kansen in de eerste helft. Maar de bal viel niet goed. En dan weet je dat Tubeke een heel stevige ploeg is die er misschien iets te gretig in ging. Ze hebben zo’n acht à negen gele kaarten gepakt en één rode kaart. Maar goed, ons spel was ook niet al te zuiver, zeker in vergelijking met onze kwaliteit van de voorbije weken. We hanteerden iets te veel de lange bal en als die bal niet goed valt, dan loop je achter de feiten aan. We zijn thuis nog altijd wel ongeslagen, nu moeten we zaterdag op Union de drie punten halen om zo die achterstand op te halen.”

TAGS  I  Thibaut Van Acker  I   Roeselare

vrijdag 9 december 2022

donderdag 8 december 2022

woensdag 7 december 2022