Butelle zwijgt niet meer en doet opvallende onthulling: "Club Brugge wil niet"

Butelle zwijgt niet meer en doet opvallende onthulling:
Vrijdag 18 november 2016 - 06:41   I   door Redactie

Ludovic Butelle beleefde in augustus en september een enorme dip. De Franse doelman heeft daar lang over gezwegen, maar nu praat hij vrijuit.

“Ik sprak in het begin van het seizoen met het bestuur over een langer verblijf bij de club”, vertelt Butelle in Het Nieuwsblad. “Over het lichten van een optie die mijn contract ( dat loopt tot medio 2018, red.) automatisch met één jaar zou verlengen. Ik voel me goed in Brugge en wou echt graag dat jaartje extra definitief in mijn contract verankerd zien worden, maar de club vertelde me dat het niet het moment was om dat te doen."

"Ik ging er niet mee akkoord, maar begreep wel dat ze een verlenging na een half seizoen nog wat vroeg vonden. Misschien dat die discussies daarover mij naast het veld wat extra hebben beziggehouden in het begin van het seizoen. Begin september had ik dan een goed gesprek met het bestuur en begreep ik dat ik enkel met prestaties op het veld een verlengd contract kon afdwingen.”

Butelle kreeg heel wat kritiek over zich een. "Ik ben al ervaren genoeg om me er makkelijk over te zetten, maar ik blijf het gewoon verbazend vinden hoe men een doelman analyseert. Bij een keeper die flatert, zul je nooit horen hoe zijn andere interventies waren, hoe hij zijn spelers gecoacht heeft. Je kijkt alleen hoeveel doelpunten hij geslikt heeft. Scorebordjournalistiek, eigenlijk.

TAGS  I  Club Brugge  I   Ludovic Butelle

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024