Weiler over eigen topspeler: "Moet ik hem op de bank zetten? Ik twijfel"

Weiler over eigen topspeler:
Vrijdag 18 november 2016 - 07:19   I   door Redactie

Anderlecht heeft nog wel wat problemen met de aanwinsten. Nicolae Stanciu bijvoorbeeld. Hij werd voor miljoenen euro's gehaald, maar heeft het moeilijk.

"De nieuwe spelers kennen de Belgische competitie niet, noch de club, noch de druk om bij Anderlecht te spelen... Er zijn spelers die naar mij komen en vragen: 'Coach, waarom is men hier na een wedstrijd altijd zo negatief?'", aldus Weiler, die het over Stanciu heeft. "Hij begrijpt al het negativisme niet. Hij speelt met een druk op zijn schouders waarmee hij niet kan omgaan."

"Stanciu is het gewoon om in Boekarest te doen wat hij wilde - hij kwam en ging waar hij wou, zonder dat ooit iémand hem tegenhield. Alles wat hem in Roemenië vrijheid gaf, zijn comfortzone, is hij hier kwijt. Stanciu mist vertrouwen. Hij wil compenseren - weergaloze assists geven en fantastische doelpunten maken. Terwijl hij het net simpel moet houden, als hij in een moeilijke periode zit. Ik geef hem tijd, maar ik moet nadenken hoeveel krediet ik Stanciu nog kan geven. Ik twijfel. Moet ik hem op de bank zetten? Ik wil correct blijven naar de andere spelers toe - zij verdienen óók mijn vertrouwen, zij hebben óók recht op een kans."

TAGS  I  René Weiler  I   Anderlecht

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024