Zorgen om RC Genk: "Daarom kregen ze het in Brugge moeilijk"

Zorgen om RC Genk:
Vrijdag 18 november 2016 - 09:31   I  

RC Genk speelt vaak fris voetbal, maar de resultaten blijven soms uit. Daar is dan ook een logische verklaring voor.

Gisteren raakte al bekend dat Genk de meeste wedstrijden speelde van alle clubs uit de tien beste Europese competities, 25 stuks. De belasting is dus groot. “Puur wetenschappelijk gezien, is 36 matchen bij de winterstop veel", vertelt inspanningsfysioloog Bert Op 't Eijnde in Het Belang van Limburg. "Zeker als je kern niet erg breed is en je zit met jongeren waarvan het lichaam nog niet ontwikkeld is. Het meest concrete gevolg daarvan is dat Peter Maes minder kan roteren dan goed is. Dat de belasting groot is, zag je onlangs in Brugge. Die wedstrijd viel minder dan drie dagen na Bilbao. Het resultaat was dat Genk het in de tweede helft moeilijk kreeg.”

Toch pakt Genk het goed aan, vindt hj. “Door de kwalificatie voor de Europa League moet de club jongeren versneld laten doorgroeien. Ik denk aan Bryan Heynen, aan Dries Wouters. Je merkt dat die jongens op fysiek vlak nog problemen hebben met het hoge ritme. Maar door de individuele begeleiding zie je dat ze progressie maken. Wat ook opvalt, is dat de blessurelast heel laag is. Dat hangt af van de medische staf, maar ook in belangrijke mate van de trainer. Peter Maes bouwt voldoende recuperatiemomenten in. Hij stuurt dat goed aan.”

Het is dus vooral Europees voetbal dat voor de extra belasting zorgt. "Maar daar staat tegenover dat spelers zich internationaal in de kijker kunnen spelen. Dat gaat leiden tot hogere transferinkomsten, wat op zijn beurt weer moet leiden tot een verbreding van de kern, zodat Genk op termijn beter kan meestrijden op drie fronten.”

TAGS  I  RC Genk  I   Bert Op 't Eijnde

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024