"Die Dury moet toch beschikken over iets wat je zou kunnen omschrijven als 'magische kracht'"

Vrijdag 18 november 2016 - 10:50   I  

Francky Dury gooit met Zulte Waregem al een heel seizoen hoge ogen. Het staat nog altijd aan de leiding, met vijf punten voorsprong op eerste achtervolger Anderlecht. Komende zondag staat de topper tussen de twee ploegen op het programma.

In zijn column blikte Herman Brusselmans ook nog eens terug op de zege van de Rode Duivels tegen Estland, maar van die laatste heeft de schrijver geen hoge pet op. "Ik dacht, in de beschermende omgeving van m'n kleine doch gezellige loftje, na over de 8-1-overwinning van Onze Jongens tegen Estland, en ik kon in retrospect niet anders besluiten dan dat Estland werkelijk een verschrikkelijke kutploeg is, die zelfs Hoger Op Kalken geen strobreed in de weg zou leggen, ook niet als de helft of meer van de spelers van dat dekselse Hoger Op geblinddoekt zou zijn", schrijft Brusselmans in HLN. "Nee, het interlandvoetbal stelt tegenwoordig geen reet voor. Daarom snel over naar onze Belgische Jupiler Pro League, volgens mij de boeiendste competitie in heel Europa. Dit weekend kijken we uiteraard vooral uit naar de klapper Zulte Waregem tegen Anderlecht."

"Zulte Waregem is een team dat me werkelijk imponeert, intrigeert, en in de ban houdt. Hoe is het mogelijk dat Francky Dury, slechts beschikkend over een hoopje overjaarse potstampers, z'n ploeg aan de top van de rangschikking kan houden? Die Dury moet toch wel beschikken over iets wat je zou kunnen omschrijven als 'magische kracht'. Terwijl hij in wezen toch maar een ietwat onnozele ex-rijkswachter is met de uitstraling van een door je grootmoeder als cadeau gegeven stuk Sunlight zeep. Ik vrees wel dat z'n rijk bijna uit is, en dat Zulte Waregem lik op stuk zal krijgen van het steeds meer naar een positieve ontwikkeling evoluerende Paars-Wit. Spannend!"

TAGS  I  Herman Brusselmans  I   Zulte Waregem  I   Anderlecht

zondag 4 december 2022

zaterdag 3 december 2022

vrijdag 2 december 2022