Boskamp over Rode Duivels: "Neem dat maar met een korreltje zout"

Boskamp over Rode Duivels:
Zaterdag 19 november 2016 - 08:12   I   door Redactie

Johan Boskamp kan niet anders dan positief zijn over de eerste maanden van Roberto Martinez als bondscoach. De Rode Duivels blikten vorige zondag Estland in met 8-1.

"Roberto Martinez heeft het goed gedaan in zijn eerste maanden als bondscoach. Er wordt met lof gezwaaid over de driemansdefensie. Ik vind dat je dat concept met een korreltje zout moet nemen. In dit systeem spelen Thomas Meunier en Yannick Carrasco in balverlies meer als backs dan als buitenspelers. Eigenlijk speelt Martinez dus niet in een 3-4-3, maar in een 5-4-1. Hij is niet de enige die dat doet hoor. Op clubniveau zie je het ook meer en meer terugkeren", aldus Boskamp in Het Belang van Limburg.

"Het grote voordeel is dat je enorm veel mogelijkheden hebt in die opstelling. Daar profiteren de Belgen ook van. Dries Mertens, Kevin De Bruyne en Eden Hazard die lekker door elkaar zwerven en de flanken openlaten voor Thomas Meunier en Yannick Carrasco. Dan krijg je natuurlijk heerlijk voetbal te zien. Tegen Estland was het echt smullen geblazen. Al heb ik altijd geleerd dat je maar zo goed speelt als je tegenstander het toelaat. En laten we eerlijk zijn: die Esten stelden echt niets voor.”

TAGS  I  Johan Boskamp  I   Rode Duivels  I   Roberto Martinez

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024