Peter Vandenbempt: "Dit wordt de straf voor Olivier Deschacht"

Peter Vandenbempt:
Zaterdag 19 november 2016 - 14:45   I   door Fabian Morren

Olivier Deschacht gokte op drie Champions League-wedstrijden. Zelf heeft hij altijd volgehouden dat zijn broer op zijn account speelde.

"Olivier Deschacht heeft altijd volgehouden dat het zijn broer Xavier was die via zijn account geld had ingezet op die nederlagen", zegt Peter Vandenbempt aan Sporza. "Na onderzoek is de Kansspelcommissie tot dezelfde conclusie gekomen. Er zijn sterke aanwijzingen dat Deschacht op matchen van Anderlecht heeft gegokt, maar niet op verlies en ook maar een paar keer. Uit het dossier blijkt overigens ook dat er op 40 winstmatchen van Anderlecht is gegokt."

"Daarom heeft de Kansspelcommissie het dossier een tijd geleden aan het parket van Gent overgemaakt met het advies om Deschacht niet voor de rechter te brengen, maar om het dossier weer in handen te geven van de Kansspelcommissie. Dat orgaan wil Deschacht een boete opleggen van zo'n 25.000 euro. Ze willen de verdediger ook gebruiken als gezicht voor een sensibiliseringscampagne om jonge sporters voor dergelijke praktijken te waarschuwen. Het is nog wachten op de beslissing van het parket van Gent en wellicht moet Deschacht zich ook nog verantwoorden bij de Voetbalbond."

donderdag 1 december 2022

woensdag 30 november 2022

dinsdag 29 november 2022

maandag 28 november 2022