RC Genk grijpt de zege tegen Eupen

Zaterdag 19 november 2016 - 19:49   I   door Redactie

RC Genk heeft zaterdagavond gewonnen van Eupen. De Limburgers wonnen zonder al te veel moeite.

RC Genk stond bij de rust al op een relatief veilige 2-0 voorsprong. De thuisploeg nam al vanaf het begin de wedstrijd in handen. Het werd na twintig minuten daar ook voor beloond.

Bailey miste enkele kansen in die eerste helft, maar lag wel aan de basis van het openingsdoelpunt. De middenvelder bracht de bal scherp voor. Diallo werkte de bal erg ongelukkig in eigen doel. Doelman Van Crombrugge - die enkele knappe reddingen deed - was kansloos.

En ook in het tweede doelpunt had Bailey een aandeel. Hij verloor opnieuw een duel met de doelman. In de herneming kon Pozuelo wel scoren. Zo kon de thuisploeg met een 2-0 voorsprong gaan rusten. Na de koffie werd het allemaal een stuk minder.

Eupen was niet in staat om iets aan die dubbele achterstand te doen. Genk controleerde de wedstrijd en hield de spitsen van de bezoekers goed uit de wedstrijd.

RC GENK -  EUPEN 2-0
20' Diallo 1-0 (own), 38' Pozuelo 2-0