Yannick Ferrera zet ex-ploeg Standard een ferme hak

Zondag 20 november 2016 - 19:33   I

Standard is met 2-1 de boot ingegaan tegen KV Mechelen. Zo heeft ex-Standard-coach Yannick Ferrera zijn revanche beet. Zijn KV Mechelen komt na de zege bovendien op gelijke hoogte met Standard, op de negende plek.

De openingsminuten waren voor Standard. Mechelen-verdediger Bjelica moest al meteen een bal van de lijn wegkoppen. Standard bleef de bal opeisen en dat resulteerde dan ook in een doelpunt. Orlando Sá had maar binnen te tikken nadat een verloren voorzet opeens voor zijn voeten verscheen. Niet snel daarna was het al bijna 0-2: deze keer besloot Sá echter op de paal. Mechelen beleefde een moeilijk moment, maar kon vlak voor rust toch nog tegenprikken. Standard-doelman Hubert kon de bal niet klemmen en zo kon Rits in de rebound scoren: 1-1.

Na de rust ging Mechelen gewoon door op het elan van de eerste helft. Verdier kon makkelijk scoren nadat de bal breed werd gelegd door Croizet. Standard bleef niet bij de pakken zitten en trok ten aanval. Sá bleef de bedrijvigste speler, met onder andere een kopkans die maar net naast ging. Raman werd nog gebracht om het tij te keren, hij verving Trebel. Al meteen liet hij zich opmerken met een versnelling en daaropvolgende voorzet, maar Belfodil kon er net niet bij. Veel werd er bij Mechelen niet meer gevoetbald. Het was pompen om de voorsprong vast te houden. Dat lukte uiteindelijk, waardoor Mechelen de drie punten thuishield.

KV Mechelen - Standard 2-1

26' Orlando Sá 0-1, 45' Rits 1-1, 53' Verdier 2-1