Moedig Oostende verlaat al strijdend Europa

Donderdag 03 augustus 2017 - 22:37   I   door Redactie

Oostende nam het donderdagavond op tegen traditieclub Marseille in de voorronde van de Europa League. De Kustboys moesten twee goals ophalen om zich te kwalificeren.

KVO kwam met goede moed het veld op, maar liep grote delen van de eerste helft achter de bal aan. De bezoekers kwamen een paar keer erg dicht bij een doelpunt via onder meer Ocampos en Lopez. Beide spelers zagen hun schot op de paal strandden. De ploeg van Vanderhaeghe kwam één keer echt gevaarlijk opzetten, maar Musona miste zijn en controle en weg was de kans.

In de tweede helft begon Oostende met goede moed. Milic kopte een corner van Berrier staalhard in, maar doelman Mandanda redde knap met een voetreflex. Niet veel later voetbalde de thuisploeg zich knap door de Franse verdediging. Berrier, weer hij, stuurde invaller El Ghanassy knap het straatje in. De flankspeler kapte zijn tegenstander uit en schoot hard, maar Mandanda toonde alweer zijn klasse.

Na het uur ging de storm wat liggen en kwamen de Fransen niet echt meer in problemen. Beide ploegen deelden nog enkele speldenprikken uit, vooral Oostende bleef zoeken naar een welverdiende goal. Maar het doelpunt viel niet: eindstand 0-0 . Oostende is zo uitgeschakeld, maar mag Europa met opgeheven hoofd verlaten.