Perisic verpest het feestje van AC Milan in zinderende derby

Zondag 20 november 2016 - 22:21   I

AC Milan leek lange tijd op weg naar winst in de derby tegen aartsrivaal Inter Milaan, maar ex-Bruggeling Ivan Perisic stak daar een stokje voor. Hij scoorde in de laatste minuut en zo eindigde de derby op een gelijkspel: 2-2.

Inter begon het beste aan de wedstrijd met kansjes voor Candreva en Perisic. Vooral de kopkans van de ex-Bruggeling mocht beter afgewerkt worden. Inter bleef de thuisploeg zo wegdrukken, maar het was toch AC Milan dat als eerste scoorde. Suso kreeg de bal aan de rand van het strafschopgebied en schoot de bal heerlijk in de linkerhoek.

Dat doelpunt leek Milan vleugels te geven, want na de rust namen zij het heft in handen. Nu waren zij het echter die het deksel op de neus kregen. Vrijwel uit het niets haalde Candreva uit en zijn schot eindigde in de rechterwinkelhaak: 1-1. Milan had meteen een antwoord klaar. Alweer Suso baande zich een weg door de Inter-verdediging waarbij hij vooral Miranda belachelijk maakte. Daarna dacht Milan vooral aan verdedigen, maar Perisic vond toch nog een gaatje in de slotminuten. Hij kon de bal simpel binnen tikken na een corner. Zo werd een nederlaag nog net verijdeld.

AC Milan - Inter Milaan 2-2

42' Suso 1-0, 53' Candreva 1-1, 58' Suso 2-1, 90+2' Perisic