Jan Mulder velt vernietigend oordeel over Weiler

Jan Mulder velt vernietigend oordeel over Weiler
Maandag 21 november 2016 - 13:30   I  

In de pers wordt Anderlecht-trainer René Weiler allerminst gespaard. Na een nieuwe nederlaag lijkt het lot van de trainer nu al een zijden draadje te hangen. Ook analist Jan Mulder ziet het niet meer zitten met de Zwitser.

In zijn column voor HLN analyseert Mulder het gedrag van Weiler. "Als piepklein stukje geschiedenis valt me steeds meer op hoe trainer René Weiler van Anderlecht over Anderlecht praat: 'Ik vraag wel eens aan mijn vrouw: wat verwachten ze hier toch?' 
'Ze praten hier te veel over systemen.'
Hier = Anderlecht, Brussel, België.
Ze = bestuur, supporters, pers.
Ik = de buitenstaander."


"René heeft de positie ingenomen van een analist. Hij is niet Anderlecht, hij kijkt met grote ogen naar het vreemde ding en vraagt aan zijn vrouw wat zij ervan vindt. Wanneer hij 'hier' zegt, zegt hij dat als een toerist die wegens slecht weer en een noodlanding op Zaventem in de Belgische competitie is terechtgekomen. De afstand tussen hem en 'ze' is inmiddels erg groot. 'Ze', zijn in zijn perceptie niet alleen meer de pers, de supporters en de journalistiek, ook de spelers horen daar nu bij. Hanni drong gisteren aan op een 'kringgesprek'. Ik en Ze gaan zware tijden met elkaar tegemoet."

TAGS  I  Jan Mulder  I   Rene Weiler  I   Anderlecht

zaterdag 2 december 2023

vrijdag 1 december 2023

donderdag 30 november 2023

woensdag 29 november 2023

dinsdag 28 november 2023