"Roger Vanden Stock is spoorloos verdwenen"

Maandag 21 november 2016 - 22:25   I   door Fabian Morren

Hugo Camps maakt zich zorgen. Er is geen leider meer bij Anderlecht en dat is volgens de columnist een groot probleem.

"Waar zou toch Roger Vanden Stock zijn? De minzame preses van Anderlecht lijkt van de aardbodem verdwenen. We zien en horen hem niet. Terwijl zijn club wordt gegijzeld door een Zwitserse nitwit met meer rancune dan kennis. Obscure sloper van een instituut, van een esthetische norm zelfs. En niemand spreekt hem tegen. Anderlecht als huis van vertrouwen verkruimelt zienderogen in flodderige chaos", aldus Camps.

Zeg iets, meneer Roger. Het is intellectueel oneerlijk om Roger Vanden Stock aan de meetlat te leggen van vader Constant. Andere tijden, andere karakters, andere ambities en privileges. Historische romantisering van het verleden is verleidelijk, maar meneer Roger kan even trots zijn op zijn presidentiele parcours als meneer Constant. Aan titels ontbreek het niet."

"Wat ontbreekt, is leiding. Bij club en spelers. Dan zien charlatans als René Weiler hun kans schoon om Anderlecht te verkloten tot miniatuur van de gemankeerde speelgoedwinkel uit hun jeugd. Herman Van Holsbeeck, zegt u? Vandaag ook duizend keer schimmiger dan zijn verleden. Ik kan niet anders dan nu een plechtige oproep uitspreken namens de fans van paars-wit. Meneer Roger: kom weer naar buiten!" 

TAGS  I  Roger Vanden Stock  I   Anderlecht  I   Hugo Camps

woensdag 4 oktober 2023

dinsdag 3 oktober 2023

maandag 2 oktober 2023

zondag 1 oktober 2023