"De Rode Duivels hebben de perceptie als een falende ploeg"

Dinsdag 22 november 2016 - 11:25   I  

De Rode Duivels zitten onder huidige bondscoach Roberto Martinez in een erg goede flow. Toch blijven veel fans nog op hun honger zitten.

Gisteren maakte Sportspress.be de genomineerden voor 'Ploeg van het Jaar' bekend. De Rode Duivels zaten daar niet bij. Bizar, vindt Jonas Creteur van Sport/Voetbalmagazine. "Voor de mannen- en vrouwenploegen in het basketbal en het volleybal volstond een EK-kwalificatie voor een nominatie. Als zij daar een kwartfinale zouden halen, zou men spreken van een topprestatie. De Rode Duivels halen die kwartfinale op een EK en zijn niet eens genomineerd."

"Als je vijftien Belgische sportploegen mag kiezen, moeten zij er altijd bij zijn", vindt ook Peter T' Kint. "Het is een getalenteerde generatie die met de meeste tegenstanders weinig moeite heeft."

"Door allerhande redenen - onder meer een coach die tactisch flaterde - hebben ze niet op hun niveau hebben gepresteerd", meent Creteur. "De uitschakeling tegen een klein land als Wales heeft die perceptie van de Rode Duivels als een falende ploeg ook nog wat versterkt. Ik zie ze niet als Ploeg van het Jaar, zelfs niet top drie, maar een nominatie hadden ze wel verdiend."

TAGS  I  Jonas Creteur  I   Peter T' Kint  I   Marc Wilmots  I   Roberto Martinez

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024