Opvallende ex-speler van Club Brugge zakt vanavond af naar Leicester

Opvallende ex-speler van Club Brugge zakt vanavond af naar Leicester
Dinsdag 22 november 2016 - 15:05   I  

Vanavond is er voor Club Brugge de wedstrijd van de laatste kans in de Champions League tegen Leicester City. In het King Power Stadium zal er alvast een opvallende ex-speler van Club Brugge te vinden zijn.

Roger Davies speelde in het verleden niet enkel voor Club Brugge, hij speelde ook voor Leicester City. Zo is hij de enige speler die voor deze twee clubs heeft gespeeld. In 1977 won hij de beker met Club Brugge, hij was toen de held met twee doelpunten tegen Anderlecht. Daarna trok hij naar Leicester. “Happel en ik spraken nooit met elkaar”, blikt Davies terug bij Het Nieuwsblad. “Hij sprak geen Engels, liet altijd een van zijn assistenten met mij praten. We hadden nooit echt problemen, maar het was duidelijk dat we het niet lang zouden uithouden samen. Eind 1977 was ik al weg naar Leicester. Eigenlijk was dat mijn slechtste beslissing ooit. Club Brugge trok naar Wembley, met Leicester degradeerde ik.”

Nu liggen de zaken wel wat anders. Leicester speelde kampioen en staat nu ook aan de leiding in hun CL-groep. "Ik blijf neutraal vanavond, maar ik denk wel dat Leicester zal winnen. In de Premier League loopt het vreselijk voor hen, maar in de Champions League zijn ze een andere ploeg. Beter dan Club Brugge. Of ben ik nu te streng voor jullie Belgen?” (lacht)

TAGS  I  Roger Davies  I   Club Brugge  I   Leicester City

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024