Van Buyten verklaart waarom hij weigerde T3 bij de Rode Duivels te worden

Van Buyten verklaart waarom hij weigerde T3 bij de Rode Duivels te worden
Woensdag 23 november 2016 - 10:37   I  

Het had niet veel gescheeld of Daniel Van Buyten was T3 bij de Rode Duivels in plaats van Thierry Henry. In Sport/Voetbalmagazine legt hij uit waarom hij die aanbieding uiteindelijk links liet liggen.

"De bond contacteerde me toen ze een T3 zochten voor Roberto Martínez. Eerder bood Marc Wilmots me al een job aan", vertelt Van Buyten. "Twee keer zei ik nee, omdat ik mij goed voel bij Standard en ik vind dat je niet tegelijk bij een club en de bond aan de slag kan zijn. Bij Standard ben ik voltijds bezig en ik had ook geen zin in een belangenconflict. Was ik niet aan de slag bij Standard, dan had ik het aanbod bij de nationale ploeg waarschijnlijk aangenomen."

Toch wil Van Buyten op lange termijn weer het veld op, als trainer. "Ik zie me die job wel uitoefenen, straks. (...) Het moeilijk om afscheid te nemen van het veld als je daar de helft van je leven op gestaan hebt. Ik mis het nog altijd, ik denk nog weleens na hoe het had kunnen zijn als ik als speler nog wat was doorgegaan, bij Bayern of de Rode Duivels."

TAGS  I  Daniel Van Buyten  I   Standard

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024