Napoli en Mertens spelen Nice helemaal van de mat

Dinsdag 22 augustus 2017 - 22:36   I   door Redactie

Napoli trok met een comfortable 2-0 naar het Franse Nice voor de terugmatch in de laatste voorronde van de Champions League. De Italianen waren duidelijk een maatje te sterk.

Vanaf minuut één domineerde Napoli de match met veel balbezit en controle. Mertens kreeg na een kwartier een eerste kans, maar doelman Cardinale pakte goed. Nice, met Balotelli en Sneijder, kon daar bitter weinig tegenover stellen.

Na de pauze kregen we hetzelfde spelbeeld: Napoli domineerde de Fransen helemaal. Na drie minuten resulteerde dat in een doelpunt, Callejon scoorde op aangeven van Hamsik. Vlak nadien knalde Mertens van buiten de 16 staalhard op de paal, pech voor Dries.

Diep in het slot van de wedstrijd maakte Insigne er nog 0-2 van. Napoli kwalificeert zich en mag naar de groepsfase van de Champions League.