Rode Duivel slachtoffer van racisme: "Beschamend dat ze zo reageren"

Rode Duivel slachtoffer van racisme:
Woensdag 23 november 2016 - 16:10   I  

Er zijn al veel campagnes tegen gevoerd, maar de trieste waarheid is dat racisme nog alomtegenwoordig is in het voetbal. Dat ondervond ook een Rode Duivel.

Christian Kabasele kreeg de woede van zijn geboorteland Congo over zich heen omdat hij de Rode Duivels verkoos boven de Congolese nationale ploeg. “Ik liep sowieso niet warm voor Congo. Ik besef dat de concurrentie bij de Rode Duivels bikkelhard is, maar ik ben geen opportunist die een land inruilt voor een ander omdat ik niet speel”, vertelde hij bij Sport/Voetbalmagazine. “Na mijn eerste halfjaar bij Genk heb ik bondscoach Florent Ibenge een eerste keer aan de lijn gehad. Hij wilde mij meenemen naar de Afrika Cup. Ik heb geweigerd omdat ik geen impulsieve beslissing wilde nemen.” 

Die keuze zette heel wat kwaad bloed in Congo. “Ik heb vernomen dat ik niet erg geapprecieerd word omdat ik België heb verkozen boven Congo. Veel supporters – of wat ervoor moet doorgaan – hebben mij via sociale media beschimpt voor die keuze. Herinner je nog die apengeluiden die ik vorig seizoen moest incasseren op Kortrijk? Een Congolese fan schreef mij letterlijk: ‘Je krijgt wat je verdient, je had maar voor ons moeten kiezen.’ Ik vind het beschamend dat mensen zo reageren.”

TAGS  I  Christian Kabasele  I   RC Genk  I   Rode Duivels  I   Congo

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024