Club Brugge herpakt zich in stijl, Standard in de miserie

Zondag 27 augustus 2017 - 16:17   I   door Redactie

Club Brugge heeft zich prima herpakt na de Europese uitschakeling tegen AEK Athene. Blauw-zwart versloeg Standard met 3-0 en heeft zo 15 op 15.

Eigenlijk leek de wedstrijd al na zes minuten in een beslissende plooi te liggen. Eerst kreeg Hans Vanaken de bal voor de voeten en trapte hij het leer van dichtbij onhoudbaar voorbij doelman Ochoa. Enkele minuten later pakte de middenvelder uit met een heerlijke assist en rondde Wesley Moraes af: 2-0.

Daarna begon Standard veel beter te spelen en waren de Rouches ook de betere ploeg. Er waren ook kansen, met onder meer een sterke Dossevi en Ndongala. Club kreeg nog één hele goeie mogelijkheid voor de rust, maar Diaby week te ver uit en Ochoa stond pal.

Na de rust was de wedstrijd al snel beslist. Hans Vanaken - weer hij - zag zijn schot via de voet van Scholz in doel belanden. Nadien kon Club de wedstrijd rustig uitspelen. Brandon Mechele maakte er in het slot nog 4-0 van. Blauw-zwart staat fier mee aan de leiding met Charleroi, voor Standard zijn de problemen weer zeer groot.

Club Brugge - Standard 4-0
2' Vanaken 1-0, 6' Wesley 2-0, 56' Vanaken 3-0, 80' Mechele 4-0

Poll: Is Club Brugge de gedoodverfde titelkandidaat?