Zware nederlaag voor Oranje in Frankrijk, Griekenland en Bosnië de mist in

Zware nederlaag voor Oranje in Frankrijk, Griekenland en Bosnië de mist in
Donderdag 31 augustus 2017 - 22:38   I   door Redactie

Nederland heeft nog veel werk om zich nog te kunnen plaatsen voor het WK. De tweede plaats is ver weg na een 4-0-nederlaag in Frankrijk.

Antoine Griezmann bracht op aangeven van Giroud de Fransen in het eerste kwartier al op voorsprong. Toen Strootman in de tweede helft zijn tweede gele kaart kreeg - en Oranje dus met tien verder moest - werd het moeilijk. Niet veel later bezegelde Thomas Lemar het lot van de Nederlanders met twee goals. Invaller en kersvers PSG-aanwinst Kylian Mbappé dikte nog aan tot 4-0.

Zweden ging onderuit in Bulgarije: 3-2. Oranje heeft drie punten achterstand op Zweden, dat tweede staat. Frankrijk is groepsleider met nog drie punten meer dan Zweden.

In de groep van de Rode Duivels gingen zowel Griekenland als Bosnië in de fout. De Grieken kwamen niet verder dan een scoreloos gelijkspel tegen Estland. Bosnië en Herzegovina gaf een 0-2-voorsprong nog weg in Cyprus en verloor uiteindelijk met 3-2. De Belgen hebben daardoor al zes punten meer dan Griekenland en acht meer dan Bosnië.

Poll: Ga jij Oranje missen op het WK als ze het niet halen?

TAGS  I  nederland  I   griekenland  I   bosnië

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024