Baseggio geeft Weiler raad: ‘Speel met dit middenveld’

Baseggio geeft Weiler raad: ‘Speel met dit middenveld’
Donderdag 07 september 2017 - 16:24   I  

Het middenveld van Anderlecht, het is een moeilijk vraagstuk. Rene Weiler lijkt de oplossing voorlopig maar niet te vinden. Als het van boegbeeld Walter Baseggio afhangt, is het nochtans simpel.

"Ik zou spelen met Dendoncker op '6', Kums op '8' en dan Hanni of Stanciu - je mag hem niet zomaar vergeten - op '10'. Dan geef je Kums ook meer mogelijkheden om het spel te verdelen. Dan heeft hij iemand voor hem en twee flanken naast hem”, stelt Baseggio in Het Laatste Nieuws.

Toch ziet de gewezen spelmaker een obstakel. “Het enige probleem is dan dat Teodorczyk eigenlijk iets te statisch is. Hij heeft liever iemand die de diepte zoekt. Ik vermoed dat ze bij Anderlecht daarom gekozen hebben voor Beric van Saint-Etienne als nieuwe aanvaller.”

“Kijk: of Kums nu speelt of niet in Lokeren, dat wil niets zeggen. Het is niet omdat hij daar op de bank zit, dat hij volgende week niet gaat spelen. Alles hangt af van hoe Weiler wil voetballen op Daknam. (lacht) En zeg nu zelf, hij kan niet klagen over zijn keuze aan middenvelders”, besluit Baseggio.

Poll: Heeft Baseggio gelijk?

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024

zaterdag 13 april 2024

vrijdag 12 april 2024