"Een moeilijke keuze, maar we hebben hem boven Perbet gekozen"

Vrijdag 08 september 2017 - 08:25   I   door Redactie

KV Mechelen versterkte zich met Sylvère Ganvoula. Rik Vande Velde, sportief directeur bij Malinwa, legt uit waarom er voor de aanvaller van Anderlecht werd gekozen.

“Eerst werd Perbet (die weg mocht bij Club Brugge en intussen voor Kortrijk speelt, red.) aangeboden. Maar ik wist: een plan-B is nodig, want er zullen nóg clubs interesse tonen. Ik heb dan nog eens naar Herman gebeld en bleek dat Ganvoula toch weg kon. Voilà, toen moesten we de keuze maken. Geen makkelijke. Ik ben ook fan van Perbet, die bij Kortrijk - waar hij veel ballen in de box krijgt - ongetwijfeld weer veel zal scoren. Maar wij waren beter af met Ganvoula - de combinatie van snelheid, kracht en scorend vermogen", vertelt Vande Velde. 

"Nu, met een 12 op 15 waren we allicht niet voor die extra spits gegaan. Zo werkt het. Maar we hebben nu 3 op 15 en scoren moeilijk. We zijn niet ontevreden over Drazic, maar hij moet het vooral hebben van zijn loopvermogen en werkkracht - hij is geen typische afwerker. Dus was het opportuun om er nog iemand bij te nemen.”

Poll: Wie was de beste keuze voor KV Mechelen?

TAGS  I  perbet  I   ganvoula  I   kv mechelen

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024