KV Oostende maakt RC Genk compleet belachelijk: 6-0!

Zondag 27 november 2016 - 15:59   I

Oostende heeft aan Genk een enorme uppercut uitgedeeld. Het speelde Genk helemaal van de mat: 6-0. Door die zege komt Oostende weer op de tweede plaats te staan.

De wedstrijd begon aardig met een hoog tempo. Vooral de thuisploeg toonde zich bedrijvig en dat loonde. Berrier zette de kustploeg op voorsprong nadat hij een voorzet van Musona binnen tikte. Niet lang daarna kopte Milic al de 2-0 binnen. Genk deed het eigenlijk niet slecht, maar veel kansen creëerden de bezoekers niet.

Na de rust ging Oostende op het elan van de eerste helft voort. Het was er een van erg mooie makelijk. Na enkele geniale combinaties knalde Musona de bal in de winkelhaak: een wereldgoal. Genk was met verstomming geslagen, maar het werd nog erger. Goudhaantje Bailey kreeg zijn tweede geel na truitje-trek en meteen daarna zette Oostende de kroon op het werk met een vierde doelpunt. Na een prachtige actie van El Ghanassy werd de bal klaargelegd voor Dimatta, die niet miste. De wedstrijd leek gespeeld, maar dat was zonder Oostende gerekend. Hun honger was nog niet gestild. Cyriac zorgde voor de forfaitscore, ook Dimata deed zijn duit in het zakje met zijn tweede. Zo werd de wedstrijd een grote blamage voor RC Genk.

KV Oostende - RC Genk 6-0

19' Berrier 1-0, 29' Milic 2-0, 56' Musona 3-0, 71' Dimata 4-0, 83' Cyriac 5-0, 86' Dimata 6-0