Vandenbempt hard voor Zulte Waregem: "Dat is altijd makkelijk"

Vandenbempt hard voor Zulte Waregem:
Maandag 28 november 2016 - 10:46   I  

Na de nederlaag tegen Standard had Zulte Waregem-trainer Francky Dury het vooral over de rode kaart voor Meité. Die werd immers wel erg streng bestraft.

Sporza-analist Peter Vandenbempt vindt dat Zulte Waregem overdreef. "Bij Zulte Waregem was het na de 4-1-nederlaag op Standard allemaal de schuld van de scheidsrechter. Dat is altijd makkelijk. Dan hoef je niet te veel naar jezelf te kijken. Voor alle duidelijkheid, die rode kaart voor Meité was onterecht. Het was ook een keerpunt in de wedstrijd. Tot die fase ging Zulte Waregem gewoon door op zijn elan van Anderlecht. Het team speelde zeer goed voetbal. Standard kreeg geen voet aan de grond."

"Nadien kwam de leider er niet meer aan te pas. Daarvoor moet Zulte Waregem toch vooral naar zichzelf kijken. De 1-0 bijvoorbeeld was niet de fout van de scheidsrechter, wel van de doelman. Derijck en Oulare hebben mooie kansen laten liggen. Zulte Waregem heeft in Luik zeer zwak verdedigd, ook op stilstaande fases. En het werd in het veldspel keer op keer uit verband gespeeld."

"Na die onverhoopte gelijkmaker gaven ze het meteen weer weg. Het is niet omdat je met z'n tienen komt te staan dat ineens alles moet wegvallen. Vaak hoor ik trainers zeggen dat het moeilijker is om tegen tien te spelen. Daar heeft Standard in elk geval geen last van gehad."

TAGS  I  Standard  I   Zulte Waregem  I   Francky Dury  I   Peter Vandenbempt

maandag 29 mei 2023

zondag 28 mei 2023

zaterdag 27 mei 2023