Is het einde van Weiler toch in zicht?

Is het einde van Weiler toch in zicht?
Maandag 28 november 2016 - 11:44   I  

René Weiler heeft bij Anderlecht weer vertrouwen kunnen tanken na twee overwinning. Vooral de 7-0-overwinning tegen Moeskroen deed deugd.

Toch denkt Jacques Sys, hoofdredacteur van Sport/Voetbalmagazine, dat die zege er vooral kwam ondanks Weiler en niet dankzij Weiler: "De spelersgroep wilde duidelijk een antwoord geven op alle kritiek. Maar dan eerder uit eergevoel dan specifiek om hun trainer te steunen, vermoed ik. Want dat valt toch op: ik heb spelers in de media nog geen enkele keer horen verklaren dat ze gecharmeerd zijn door de nieuwe coach. Iets wat bijvoorbeeld wel het geval was bij John van den Brom of Besnik Hasi. Dat zegt niet alles, maar toch iets."

Sys meent dat de spelers niet meer achter Weiler staan na zijn interview. "Voor Weiler komt deze ruime zege op een goed moment, al blijf ik erbij dat het voor hem moeilijk wordt op Anderlecht. Zijn veelbesproken interview met Marc Degryse, waarin hij zijn spelersgroep fileerde, heeft veel schade aangericht. Weiler heeft de impact daarvan onderschat. Het was moedig en eerlijk, maar ook gevaarlijk spel. Sinds dat interview is er iets gebroken tussen spelers - jongens met een groot ego - en trainer heb ik de indruk." 

"Weiler is er ook nog niet in geslaagd een herkenbaar patroon in zijn ploeg te slijpen. Hij gebruikte al 29 spelers dit seizoen, er zit weinig lijn in. Dat mag hij zichzelf toch aanrekenen. Potentieel bezit dit Anderlecht nochtans genoeg, zeker op Belgisch niveau. De komende week, met verplaatsingen naar Charleroi en Kortrijk, zal moeten blijken of de crisis echt afgewend is. Niet vergeten dat Anderlecht na de 6-1 tegen Mainz ook weer in een dip belandde."

TAGS  I  Rene Weiler  I   Jacques Sys  I   Anderlecht

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024