Profvoetballers uit Jupiler Pro League serieus in de problemen

Profvoetballers uit Jupiler Pro League serieus in de problemen
Dinsdag 29 november 2016 - 19:20   I   door Redactie

De Rode Duivels hebben de laatste jaren België weer op de kaart weten te zetten. Ook enkele Belgische clubs deden in Europa fraaie dingen, waardoor ons land toch weer wat aanzien heeft gekregen. Dinsdag verschenen er echter berichten die het Belgisch imago geen goed doen.

Volgens Het Nieuwsblad worden ongeveer 20 procent van de profvoetballers gepest of lastigevallen door medespelers, trainers supporters, bestuur van de club, noem maar op. Ook 20 procent andere profvoetballers werden al het slachtoffer van discriminatie, waaronder racisme. Dat wil zeggen dat ongeveer 40 procent al in een lastig parket zat. Dat ligt heel wat hoger dan het internationale gemiddelde.


Volgens Stijn Boeykens van Sporta is dat niet toevallig. "De cijfers zijn hoog, maar niet zo verrassend als je bedenkt dat in België meer buitenlanders spelen dan in vele andere landen. Wij gaan geregeld langs bij de clubs en merken steevast dat er verschillende groepjes zijn die elk hun taal spreken. Omdat veel spelers maar kort in ons land verblijven, is er vaak de noodzaak niet om de taal te leren. Daardoor is er weinig integratie en veel onderlinge misverstanden", aldus Boeykens.

TAGS  I  Nieuws  I   Sporta  I   Stijn Boeykens

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024