Sint-Truiden na strafschoppen naar kwartfinales

Dinsdag 29 november 2016 - 23:29   I   door Redactie

Sint-Truiden heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van de Beker van België. STVV won na strafschoppen tegen KV Mechelen.

Na 90 minuten stond het 2-2. KV Mechelen gaf tot twee keer toe een voorsprong uit handen. Eerst scoorde Vitas met een heerlijke vrije trap in de kruising, maar kort na de rust stelde Kotych met een rake kopbal gelijk. Daarna zorgde El Messaoudi met een afgeweken schot voor de nieuwe Mechelse voorsprong. Tien minuten voor affluiten stelde Boli echter weer gelijk.

Na de tweede gele kaart voor Djene moest STVV wel de hele verlengingen nog met z'n tienen verder. Daarin hielden de Limburgers echter stand en zo moesten strafschoppen de beslissing brengen. Beide teams misten er een aantal, maar Sint-Truiden deed net iets beter.