Anderlecht liet Weiler in de kou staan: "Dat duidt niet op professionalisme"

Anderlecht liet Weiler in de kou staan:
Woensdag 30 november 2016 - 11:36   I  

Na de grote overwinning tegen Moeskroen is Anderlecht misschien eindelijk vertrokken. Als dat niet het geval is, lijkt het afgelopen te zijn voor René Weiler.

"De volgende weken moeten duidelijk maken of de match tegen Excel Mouscron al dan niet een momentopname was", schrijft hoofdredacteur Jacques Sys in Sport/Voetbalmagazine. "Het is wachten op bevestiging. Donderdag in de bekermatch op Charleroi, zondag in Kortrijk en dan tegen Club Brugge. Een nieuwe nederlaag leidt onherroepelijk tot een nieuwe crisis. En de vraag is of Weiler die overleeft. Niet onmogelijk derhalve dat de zege tegen Excel Mouscron gewoon uitstel van executie is."

Sys stelt zich wel ernstige vragen over Weiler. "Op welke manier werd René Weiler eigenlijk gescreend voor hij bij Anderlecht mocht tekenen? Is hij karakterieel doorgelicht? En: werd hem duidelijk gemaakt in welke storm hij zou terechtkomen bij een mindere periode, over de noodzaak om dan vooral rationeel maar niet emotioneel te denken?"

"Vragen zonder antwoorden. Duidelijk is dat René Weiler niet wist met welke ploeg hij zou moeten werken. Een ploeg met vaak te weinig speldiscipline. Niemand die hem dat vertelde en vreemd genoeg was hijzelf ook niet geïnformeerd. Dat duidt niet op professionalisme. Het grillige spel maakte de Zwitser moedeloos. In al zijn wanhoop maakte hij in een interview het proces van de ploeg. Dat was schrikken. Voor de spelers. Maar vooral voor de directie. Weiler zelf zei dat zijn woorden bewust werden misvormd en ook spelers kregen in de kleedkamer te horen dat quotes uit hun context werden gelicht. Dat is wel heel erg vreemd want voor publicatie wordt ieder verhaal door de communicatieafdeling van de club nagelezen."

TAGS  I  Jacques Sys  I   Rene Weiler  I   Anderlecht

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024