Chelsea eet Manchester United met huid en haar op

Zondag 23 oktober 2016 - 20:29   I   door Redactie

Het is een terugkeer in mineur geworden voor José Mourinho. Hij kwam met zijn Manchester United voor het eerst terug naar zijn ex-ploeg Chelsea, maar dat werd een regelrechte ramp. Chelsea leidde United naar de slachtbank: 4-0 werd het.

Bij Chelsea stonden er twee Rode Duivels aan de aftrap: Eden Hazard en Thibaut Courtois. Marouane Fellaini kreeg ook een plekje in het elftal van José Mourinho. Voor Manchester United kon de wedstrijd alvast onmogelijk slechter beginnen. Pedro was de verdediging te snel af, omspeelde United-doelman De Gea en legde de 1-0 in het mandje.

Chelsea bleef drukken en dat resulteerde al snel in een tweede doelpunt. Na wat geharrewar bij een corner kon Cahill de 2-0 binnen tikken. Daarna liet Chelsea de bal aan United. Courtois moest twee keer goed tussenbeide komen op pogingen van Lingard en Herrera. Net voor rust had David Luiz nog rood moeten krijgen na een erg gemene trap op de knie van Fellaini.

Na rust werd het er niet beter op voor United. Hazard werd knap vrijgespeeld door Matic, de Rode Duivel zette makkelijk Smalling in de wind en zette de 3-0 op het bord. Nummer vier liet niet lang op zich wachten. Opnieuw Smalling werd omspeeld, ditmaal door Kanté: 4-0. Zo werd het een erg pijnlijke avond voor Mourinho. Het thuispubliek kon het niet laten en jende hun ex-coach met verscheidene gezangen.