De Mos weet niet wat hij ziet van Club Brugge en Anderlecht

De Mos weet niet wat hij ziet van Club Brugge en Anderlecht
Zaterdag 21 oktober 2017 - 08:39   I  

Volgens analist Aad de Mos zakt het niveau in de Jupiler Pro League zienderogen. De Nederlander is van mening dat er bij Belgische topclubs als Anderlecht, Club Brugge en Standard geen 'uitzonderlijke spelers' meer rondlopen.

"De verschillen tussen de Belgische eersteklassers worden alsmaar kleiner. Het is een nivellering naar beneden, niet naar boven", benadrukt de Mos in Het Nieuwsblad. "Alles zit kort op elkaar en je ziet zelden een club zwaar uithalen."

“De topclubs hebben geen uitzonderlijke spelers meer die het verschil kunnen maken. Anderlecht niet, Club Brugge niet en Standard al helemaal niet. We leiden niet goed meer op en kopen zomaar wat, er wordt amper nog gescout."

De Mos legt de schuld voor dat alles bij het bestuur van de clubs. "Het is dus eerder de schuld van de sportief directeurs, die almaar zeggen dat hun club versterkt is, terwijl er gewoon veel gekocht werd."

"Zonder kennis creëren ze vaak te hoge verwachtingen, waardoor de trainers - ook van al die clubs die zogezegd Play-off 1 moeten halen - bij de minste tegenslag onder druk staan."

Poll: Heeft de Mos gelijk?

TAGS  I  De Mos  I   Club Brugge  I   Anderlecht  I   Standard

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024