Tweede nederlaag voor Club, invallers redden Anderlecht, Morioka weeral de held

Woensdag 25 oktober 2017 - 22:16   I

Een drukke woensdagavond in de Jupiler Pro League met Club-Genk, Anderlecht-Zulte Waregem en Waasland-Beveren - KV Kortrijk op het programma

Racing Genk – Club Brugge 2 0

De eerste helft was volledig voor de thuisploeg, die erg gretig aan de wedstrijd begon. Met hoge druk lieten ze Club geen tijd en ruimte om te voetballen en kwamen de bezoekers eigenlijk nooit in het stuk voor. Racing Genk kreeg wel wat kansjes en die werden naarmate de eerste helft vorderde zelfs groter. Voor een doelpunt was het wel wachten tot net voor de rust. Malinovsky kon een vrije trap aan de tweede bal binnen krullen, al zag doelman Horvath er niet echt goed uit.

Na de rust kwam Club veel beter voor de dag en het was duidelijk dat Genk veel energie had verbruikt in de eerste helft. Het spelbeeld veranderde compleet en deze keer was het de thuisploeg die niet meer in het stuk voorkwam. De goal viel echter niet en in de slotfase kon Genk de score zelfs nog verdubbelen dankzij Samatta.

AnderlechtZulte Waregem 2 0

Anderlecht had na de thuisnederlaag tegen Racing Genk iets goed te maken, maar dat was niet echt te merken aan het begin. Na 10 minuten kreeg Teodorczyk wel een dot van een kans, die hij op onbegrijpelijke manier liet liggen. Anderlecht voetbalde wel wat kans in mekaar, maar overtuigend was het allemaal niet. De 0-0 bij de rust was dan ook geen grote verrassing.

De koffie bracht geen raad en Anderlecht bleef proberen, maar zonder succes. Het moment voor Vanhaezebrouck om in te grijpen. Hij haalde Staniu, die eindelijk nog eens aan een wedstrijd mocht beginnen, naar de kant voor Gerkens en ook Teodorczyk werd vervangen door Harbaoui. Die wissels resulteerde vrijwel onmiddellijk in een doelpunt, want op aangeven van Sven Kums kon Pieter Gerkens de bal in doel verlengen. De ban was gebroken, net als de veer bij Zulte Waregem. Kort daarna kon Harbaoui de doodsteek geven met de 2-0.

Waasland-BeverenKV Kortrijk 2 1

Waasland-Beveren begon uitstekend aan het seizoen en speelde vanavond tegen KV Kortrijk, dat iets minder goed aan het seizoen begon. Toch waren het de Kerels die verrassend op voorsprong kwamen na een doelpunt van Budkivsky in de tweede helft.

Het signaal voor de mannen van Clement om wakker te schieten en dat deden ze ook. Eerst kon Ibrahima Seck de bordjes gelijk hangen in de 70ste minuut en 10 minuten later was daar, wie anders, dan Ryota Morioka, die de thuisploeg de zege bezorgde.

TAGS  I  Club Brugge  I   Anderlecht  I   RC Genk  I   KV Kortrijk  I   Zulte Waregem  I   Waasland-Beveren