Perbet over zijn korte periode bij Club Brugge: "Zo is het écht gegaan"

Perbet over zijn korte periode bij Club Brugge:
Woensdag 01 november 2017 - 23:33   I   door Redactie

Jérémy Perbet blikt in Sport/Voetbalmagazine nog eens terug op zijn periode bij Club Brugge. Die was van erg korte duur. Blauw-zwart haalde hem weg uit de B-kern van AA Gent, maar enkele maanden later vertrok hij al naar KV Kortrijk.

"Het is een valse noot, ja … Ik zit in de B-kern van Gent als mijn telefoon rinkelt, Ivan Leko. Hij praat bijna een halfuur lang met me, hij presenteert me iets positiefs, hij zegt duidelijk dat hij me wil. Jammer genoeg voor mij, en misschien gelukkig voor Club, keert Abdoulay Diaby sneller dan verwacht terug uit blessure, Wesley herstelt sneller dan voorzien van zijn hersenvliesontsteking", vertelt Perbet.

"Mijn eerste match, tegen mijn vroegere Turkse club, is niet goed. Naar het beeld van heel de ploeg. Jelle Vossen begint te spelen en scoort. En Dennis, die als wissel op de toekomst wordt aangezien, groeit al snel uit tot een potentiële basisspeler. Leko zit met vijf spitsen voor twee plaatsen, en bovenal is er de Europese uitschakeling. Het is met het oog op Europa en een loodzware kalender dat Brugge een ruime kern wou. Op dat moment weten we snel dat er maar één match per week zal zijn."

"Het bestuur vraagt me niet om weg te gaan, Leko vraagt me niet om weg te gaan, maar iedereen beseft dat een uitleenbeurt in mijn geval waarschijnlijk de beste oplossing is. Ik ben realistisch over mijn kwaliteiten, mijn profiel. Als ik de andere spitsen van Brugge zie, zeg ik niet dat ik niets te claimen heb, maar het zijn goede spitsen, dat hebben ze bewezen en ze blijven het bewijzen. Misschien had ik er twee of drie moeten scoren in de enige officiële match die ik speelde, om vandaag in een totaal andere situatie te verkeren. En ik weet al dat ik over een jaar nog eens van club zal moeten veranderen…"

Perbet bracht er uiteindelijk twee maanden door. "Twee maanden waaronder een stage, dat is kort. Tegen de tijd dat ik naar Kortrijk vertrok, had ik pas een week of tien dagen een zitplaats en een kastje in de kleedkamer van Brugge! Er waren zoveel spelers bij het hervatten van de trainingen dat niet iedereen er één had. En aangezien ik op het laatst was aangekomen, werd ik niet meteen bediend. Ik kon er niet lang gebruik van maken."

Poll: Had Perbet meer kansen moeten krijgen van Leko?

TAGS  I  Perbet  I   Club Brugge  I   Kortrijk

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024