Brys over KV Mechelen: "Als je dat weet, denk je dat ik gek ben"

Brys over KV Mechelen:
Vrijdag 03 november 2017 - 08:00   I   door Redactie

Marc Brys verlengde zijn contract bij Beerschot Wilrijk. Dat ondanks de interesse van zijn ex-club KV Mechelen en KV Kortrijk.

"Ik antwoord duidelijk: financieel is er geen compensatie gebeurd. Ik weiger dat, anders...k ben niet met die andere clubs gaan praten om van alles af te dwingen bij Beerschot Wilrijk, dat is bijna chantage... Maar ik hou van standvastigheid. Kortrijk en Mechelen boden me ook lange contracten, maar hier heb ik alle vrijheid en verantwoordelijkheid", meent Brys in Het Laatste Nieuws. 

"Ik heb dat nodig om goed te werken. Ik koos voor de duur en de bevoegdheden voor de komende vijf jaar, zeker niet voor het geld. Ik weet ook: als ik goed werk, komen er toch altijd andere ploegen, mocht ik dan per se meer geld willen verdienen... Ik ben geen Don Quichot en weet dat alles zijn prijs heeft."

"Als je zou weten wat ik (financieel, red.) laat liggen, dan ga je me vragen of ik gek ben. Maar op lange termijn denk ik dat ik juist besliste om te blijven, voor Beerschot Wilrijk, voor mezelf en voor mijn assistenten. Ik kan iedereen recht in de ogen kijken."

Beerschot Wilrijk kan zijn vijfde promotie op rij bewerkstelligen. Zondag kan de club de eerste periodetitel pakken. "Ik denk rationeel. We hebben nog niks nu. We hebben al een mooi parcours afgelegd, maar zondag moet het gebeuren. Om al te praten over als en indien... Union is een heel goeie ploeg. We gaan het beste van onszelf geven en ik hoor dat 2.000 fans onze ploeg gaan dragen. Hopelijk pakken we een eerste trofeeke."

TAGS  I  Brys  I   Beerschot-Wilrijk  I   KV Mechelen

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024