Jankovic heeft eerste succes beet, STVV en Eupen zorgen voor spektakel

Jankovic heeft eerste succes beet, STVV en Eupen zorgen voor spektakel
Zaterdag 04 november 2017 - 21:53   I  

Vanavond mocht KV Mechelen, met kersvers trainer Jankovic, het Achter de Kazerne opnemen tegen KV Kortrijk. Op hetzelfde moment ontving STVV Eupen.

KV Mechelen en KV Kortrijk bengelen beide onderaan het klassement en prachtig voetbal was er dan ook niet te bespeuren Achter de Kazerne. Toch gingen beide ploegen er vol voor, waardoor de intensiteit voelbaar was.

KV Mechelen was de betere ploeg, maar kon pas in de tweede helft op voorsprong komen. Beetje typerend voor dit soort wedstrijd was de manier waarop. Een eigen doelpunt van Denzel Budde liet de Mechelen-fans voor een eerste keer opspringen.

Die waren nog niet gaan zitten of daar was het tweede doelpunt al. Wie anders dan Bandé verdubbelde de score. KV Kortrijk nam nog wat risico’s op het einde, maar Mechelen hield vrij eenvoudig stand waardoor Jankovic een eerste keer mocht juichen dit seizoen.

 

Die andere wedstrijd leverde heel wat meer spektakel op. In de eerste helft was Eupen de betere ploeg, maar toch kwamen de jongens van Condom op achterstand na een strafschopdoelpunt van Boli.

De tweede helft begon spectaculair. Leye kon al na drie minuten gelijkmaken op aangeven van Schouterden. Het startschot van een dolle 11 minuten.

Iets later kon Asamoah met een lekker afstandsschot de thuisploeg opnieuw op voorsprong brengen, maar twee minuutjes later hing Luis Garcia de bordjes weer in evenwicht. Nog was het doelpuntenfestival niet ten einde, want opnieuw twee minuutjes later viel de bal pardoes voor de voeten van Alexis De Sart, die de bal koeltjes in doel deed verdwijnen. Vier doelpunten in 11 minuten, we zien het niet al te vaak.

De Sart had er zin in en kon 7 minuten later Eupen de doodsteek bezorgen met een afgeweken schot. Toch gaf Eupen zich niet gewonnen. In de slotfase maakte Fadlalla het nog bijzonder spannend en STVV begon te wankelen. In de ultieme slotfase mocht Garcia zich achter de bal zetten voor een vrije trap en dan wordt het altijd gevaarlijk. Vallente kon binnenkoppen.

Door het gelijkspel tegen STVV en de winst van KV Mechelen blijft Eupen wel alleen achter op de laatste plaats. Mechelen deelt de voorlaatste plaats met Kortrijk en Oostende, maar de Kustboys spelen wel morgen nog. STVV belandt zo opnieuw de derde plaats in het klassement.

TAGS  I  KV Mechelen  I   KV Kortrijk  I   Eupen  I   STVV

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024