Gebrek aan ambitie bij Genk? "Dat moet het doen als het aanspraak wil maken op de titel"

Gebrek aan ambitie bij Genk?
Vrijdag 02 december 2016 - 10:58   I  

De transfer van Wilfred Ndidi naar Leicester City lijkt in kannen en kruiken. Een serieuze aderlating voor RC Genk, want Ndidi was een van hun beste spelers.

Journalist Kristof Liberloo merkt op dat zo'n transfer het broodnodige geld binnenbrengt, maar vindt niet dat het als een excuus mag gelden om slechter te gaan presteren. "Een transfer als die van Ndidi is voor KRC Genk dus onoverkomelijk en noodzakelijk tegelijk, maar mag de club geen alibi verschaffen om zijn sportieve plicht niet na te komen", schrijft hij in Het Belang van Limburg. "Ook als Ndidi vertrekt, moet Racing play-off 1 halen. Ja, het zal moeilijker worden zonder de Nigeriaan. En ja, de vervanger die Genk moet aantrekken, zal even tijd nodig hebben om op toerental te raken. Maar wat pakweg Zulte Waregem en Charleroi kunnen, daar moet KRC Genk ook toe in staat zijn."

Liberloo meent eveneens dat Genk een gebrek aan ambitie toont door de goudhaantjes te verkopen. Zo zal er geen nieuwe titel komen. "De vraag is of er ooit nog méér in zit voor blauw-wit? Een echte prijs pakken. De beker blijft haalbaar. Zes wedstrijden overleven, meer niet. De landstitel is een ander verhaal. Om daar aanspraak op te kunnen maken, moet Genk zijn beste spelers wel één volledig seizoen aan boord houden. Ook Ndidi. Ook Bailey. Ook Pozuelo. Maar de mercato start pas over 30 dagen en Racing is al een van zijn goudhaantjes kwijt. Het belooft dus een lange winter te worden in Genk."

TAGS  I  RC Genk  I   Wilfred Ndidi

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024