"Een zware ontgoocheling dat ik geen Rode Duivel ben"

Dinsdag 07 november 2017 - 12:06   I  

Dennis Praet doet het prima bij Sampdoria, maar toch liet bondscoach Roberto Martinez onze landgenoot ook tijdens deze interlandbreak links liggen. Praet geeft de hoop op het WK in Rusland dan ook stilaan op.

Dat Praet geen Rode Duivel is, steekt steeds meer bij de speler. "Je mag het gerust een zware ontgoocheling noemen. Ik ben aan een goed seizoen bezig, met Sampdoria sta ik op een zesde plaats boven ploegen als Fiorentina, AC Milan en Torino én er zijn een paar spelers uit de kern van de Rode Duivels geblesseerd. Dan hoop je op een oproeping", zegt Praet aan Sport/Voetbalmagazine.

"Eigenlijk was het nu of nooit. De twee vriendschappelijke interlands zijn een van de laatste matchen waarin de coach spelers kan testen. Als je er dan niet bij bent, dan wordt het héél moeilijk om de uiteindelijke WK-selectie te halen", gaat Praet verder.

Roberto Martinez houdt Praet in de gaten, maar riep hem nog niet op. "Begin vorig seizoen is de bondscoach mij komen scouten. Dat had ik toch ergens gelezen - ik heb hem toen zelf niet ontmoet. Naar mijn weten is hij dit seizoen nog niet komen kijken. Spijtig. Ze zullen mij via via volgen zeker?"

"Ik ben trots om Belg te zijn. Ik heb gewoon pech dat deze generatie Belgische voetballers bijna uitsluitend bij buitenlandse topclubs voetbalt. Ja, dat is soms balen. Tien jaar geleden had je als speler van een Italiaanse subtopper altijd een selectie te pakken", besluit Praet.

Poll: Moet Praet opgeroepen worden?

TAGS  I  Praet  I   Rode Duivels  I   Sampdoria  I   Martinez

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024