Vandenbempt over speler uit JPL: “Messiaans geniaal!”

Vandenbempt over speler uit JPL: “Messiaans geniaal!”
Donderdag 09 november 2017 - 23:10   I  

Sporting Charleroi draait ook dit seizoen moeiteloos mee in de bovenste regionen van de Jupiler Pro League. De voorbije weken was één speler in het bijzonder aardig op dreef: Christian Benavente.

Commentator Peter Vandenbempt steekt zijn lof niet onder stoelen of banken. “Als kind leren voetballen aan de Koninklijke Academie van Madrid, even verdronken in de voetsporen van Dele Alli bij godbetert MK Dons en daarna blies een gunstige wind hem naar Charleroi”, steekt Vandenbempt in Sport/Voetbalmagazine van wal.

“Zijn technisch vermogen toonde Benavente al van in het begin, maar het heeft een heel seizoen geduurd eer de wisselvallige flitsenvoetballer de filosofie van coach Mazzu begrepen heeft. Met vijf goals goed voor zeven punten extra heeft Benavente het recente vertrouwen van zijn trainer niet beschaamd.”

Vandenbempt durft Benavente zelfs voorzichtig te vergelijken met… Lionel Messi. “Hij is snel, beweeglijk, technisch superieur en met scorend vermogen. Zijn doelpunten zijn nooit alledaags. De tweede goal tegen Antwerp – buitenkant links – was Messiaans geniaal.”

“Maar ook tegen Lokeren of eerder tegen Anderlecht scoorde hij met onversneden klasse: een solo, een subtiele tik of een geplaatst schot, met links of rechts. Benavente lonkt naar het WK in Rusland. En zo is Charleroi zijn hapering te boven gekomen.”

Poll: Ben jij ook onder de indruk van Benavente?

TAGS  I  Benavente  I   Messi  I   Sporting Charleroi  I   Vandenbempt

donderdag 29 februari 2024

woensdag 28 februari 2024

dinsdag 27 februari 2024

maandag 26 februari 2024