"Beste Belgische spits" Nilis reageert op mooie woorden van Lukaku

Zondag 12 november 2017 - 22:20   I  

Romelu Lukaku evenaarde met zijn dertigste doelpunt bij de Rode Duivels het record van Bernard Voorhoof en Paul Van Himst. Toch vindt Lukaku niemand minder dan Luc Nilis de beste Belgische spits ooit.

Mooie woorden van Lukaku, en ondertussen reageerde Nilis op de lofbetuiging van Manchester United-spits. "Ik heb Romelu nooit echt gesproken, maar blijkbaar is er toch wel een wederzijdse klik tussen ons”, aldus Nilis aan Het Laatste Nieuws.

“Ik vind het dan ook een grote eer dat hij mij op één zet. Nu is hij de onbetwiste nummer negen bij de Rode Duivels, maar voor het EK in Frankrijk heerste daar nog wat discussie over. Toen al vond ik dat daarover niet gediscussieerd moest worden, toen al was Romelu voor mij de absolute nummer één onder de Belgische spitsen", haalt Nilis op zijn beurt de loftrompet boven voor Lukaku.

"Ik ben onder de indruk van wat Lukaku bij Manchester United presteert"

"Ik ben onder de indruk van wat hij bij Manchester United presteert”, gaat Nilis verder. “Maar dat was ik ook al toen hij nog bij Everton speelde. Ook daar toonde hij al de kwaliteiten om de absolute nummer één te zijn in de spits bij de Rode Duivels. Ik heb hem ook altijd wel gevolgd."

"Als ik nu zie dat Manchester United op voorsprong is gekomen in een wedstrijd, dan denk ik meteen: ‘Romelu zal wel gescoord hebben.’ Hij heeft nu eenmaal de kwaliteiten om beslissend te zijn in de zestien meter."

Nu al de beste

Tot slot benadrukt de gewezen spits van Anderlecht en PSV nog eens dat Lukaku voor hem nu al de beste Belgische spits ooit is. "Ik vind het heel mooi dat zo iemand mij op één zet in de ranglijst van Belgische spitsen aller tijden. Maar wat mij betreft, hoeft hij niet te wachten tot hij zelf topschutter is geworden in de Premier League. Hij mag zich van mij nu al op één zetten in de eeuwige ranglijst van Belgische spitsen", besluit Nilis.

Poll: Wie is de beste ooit?

TAGS  I  Nilis  I   Lukaku  I   Rode Duivels

zondag 2 oktober 2022

zaterdag 1 oktober 2022

vrijdag 30 september 2022