Nóg een eersteklasser in buitenlandse handen? “We spreken met investeerders”

Nóg een eersteklasser in buitenlandse handen? “We spreken met investeerders”
Maandag 13 november 2017 - 23:44   I  

KVC Westerlo tuimelde aan het einde van het voorbije seizoen uit de Jupiler Pro League. Wie had gedacht dat de Kempense club in de Proximus League zou meedoen voor promotie, heeft het mis. Dezer dagen bengelt Westerlo onderaan het klassement in 1B.

Manager Herman Wijnants beseft dat hij actie moet ondernemen en overweegt om Westerlo aan buitenlandse investeerders te verkopen. “Ik besef heel goed dat Westerlo het moeilijk zal krijgen in deze reeks, waar wij straks misschien nog de enige club zijn zonder buitenlandse investeerder”, klinkt het in Sport/Voetbalmagazine.

“Maar ook wij spreken met gegadigden, we moeten wel, dat is de schuld van de Pro League, die amper iets van tv-geld naar 1B sluist. Je kunt daarbij voor twee pistes gaan. Of je gaat voor een investeerder die geen andere clubs heeft en dan weet je dat het doel is om zoveel mogelijk spelers te verkopen”, gaat Wijnants verder.

“Of je gaat, zoals OHL en Cercle, als satellietclub fungeren. Maar dan weet je dat de neiging groot zal zijn om eigen mannetjes te plaatsen. In die zin was bijvoorbeeld het vertrek van Dennis van Wijk bij OHL geen verrassing. Ook met spelers is dat zo. Kijk naar Cercle en al zijn Monacohuurlingen. Dan verlies je toch een stuk identiteit en continuïteit.”

Al sluit Wijnants niet uit dat hij een voorbeeld neemt aan OH Leuven. “Het kan ook anders, zo bewijst OHL en zo ondervind ik wanneer wij met buitenlandse investeerders praten: in de meeste gevallen informeren ze toch heel expliciet naar de jeugdwerking. Dat is positief, maar eigenlijk is het niet normaal dat zes van de acht clubs in 1B in buitenlandse handen zijn.”

Poll: Moet Westerlo voor een buitenlandse investeerder kiezen?

TAGS  I  Wijnants  I   Westerlo  I   OH Leuven  I   Cercle Brugge

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024